Thuis

Empowerment & Photo-Voice

Empowerment & Photo-Voice deelnemers onderzoeken via fotografie op een speelse manier hun omgeving en maken verbindingen met hun eigen leven. Door zelf te fotograferen krijgen zij een stem. De training bekrachtigt de deelnemers om nog beter voor zichzelf te zorgen, te werken aan een gezonde leefstijl, beter met anderen te communiceren, te presenteren en te vertrouwen op eigen kracht. Beeldelementen uit de fotografie zijn geïntegreerd in de verschillende thema’s van het empowerment programma

In de bijeenkomsten kwamen thema’s naar voren zoals patronen onderzoeken en doorbreken, gezond & ongezond perspectief, assertiviteit & feedback, keuze en presentatie. Elke training bestaat uit een gedeelte empowerment en een gedeelte fotografie. Voor deze training werken we samen met een trainer van InMovement. InMovement zet met haar programma’s mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. InMovement versterkt talenten, stimuleert maatschappelijke participatie, werkt aan positieve gezondheid en vergroot Zin(geving)-in-Werk.

Photo-Voice:

Deze kussens hebben mij in een hele moeilijke tijd gesteund, ze zijn er altijd voor mij geweest. Niemand wist dat ik zo ziek was. Mensen zien alleen de buitenkant, ze weten niet hoe ik mij van binnen voelde en wat ik meemaakte, nu ben ik blij dat ik het gedeeld heb.

deelnemer

Ik ben de laatste 2 jaar bezig met afvallen, mijn droom is ik wil iedere dag lekker eten, dit is mijn drama, want ik moet dieet volgen.

deelnemer

Het is een centraal compositie, als moeder sta ik ook centraal. Ik lijk sterk net als het glas maar ik ben ook breekbaar en ik sta ook alleen. Dit heb ik van mijn kinderen gekregen voor moederdag”

deelnemer

Ik vind het leuk om naar de goudvisjes te kijken, hoe soepel en heerlijk ze rondzwemmen, zonder zorgen, ik word daar rustig van als ik naar kijk.

deelnemer

Enkele quotes uit de training:

Ik heb deze foto gekozen, want ik ga door, ik ben blij en trots op mezelf, twee jaar geleden bleef ik alleen in kamer en was depressief. Toen heb ik de bijbel gelezen. Die periode was niet makkelijk, het leven gaat door. Nu ben ik elke keer blij en vrolijk.

Ik zie dat ik een sterke vrouw ben, een paar maanden geleden had ik veel opvoedproblemen met mijn kinderen, kinderen luisterden niet naar mij en nu heb ik weer een glimlach terug op mijn gezicht. Als ik naar mijn foto kijk, zie ik een sterkte vrouw staan. Deze foto laat zien dat ik een sterke vrouw ben en dat ik heb gevochten tegen die problemen.